onsdag 21 juli 2010

Regn

Ligger i sängen och lyssnar på trädgårdsmästaren som hackar loss på buskarna som tagit över vårt tak. (Vi har en smärre regnskog på vårt tak och runt hela vårt hus. Det är väldigt vackert och romantiskt men vi misstänker att det även bidrar till den inte så romantiska kalla och fuktiga atmosfären inomhus. Vi tror att alla blöta löv kapslar in fukten så att det aldrig får torka upp ordentligt.) Återhämtar mig från min första släng indisk magsjuka. Det är inte heller så romantiskt, men jag kan trösta mig med att jag har världens raraste regnställsklädda make som går och hämtar pizza och cola.

Dagarna går i rasande takt. Försöker vänja mig vid apor som leker på taket, morgondusch i vårt utkylda badrum och skenheliga små barn som säger "Goodmorning miss Anna!". (Så fort man tittar bort blir de lika stojiga som aporna på taket. Det är å andra sidan ganska betryggande, det skulle ju vara läskigt om de bara uppförde sig och uppförde sig) Det är verkligen långt till Svedala nu.

Klimatet här är aningen kallare än vi räknade med (särskilt inomhus) men det vägs till stor del upp av den andlösa utsikten- när inte hela Kodai täcks av moln breder landskapet ut sig milsvitt med gröna dimmiga sluttningar som en kaffereklam från slutet av nittiotalet. Vill bara att alla ska sluta prata om hur mycket de badar hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar